لیست اختراعات منصور رجائی
عينك وسيله اي است كه همه ي ما انسان ها با آن اشنا بوده و مزاياي آن براي ما مشخص است اما اين وسيله داراي معايبي نيز هست كه مهم تر از همه ايجاد ناحيه اي خون مرده شده و آزرده به رنگ بنفش بر روي بيني مي باشد در طراحي سازه عينك جديد مكان تكيه گاه از روي بيني برداشته شده و به انتهاي سته انتقال يافته است به طوريكه بيني هيچ نقشي در تحمل وزن و تعادل عينك نداشته و مركز ثقل و تعادل به سمت گوش هدايت مي شود و اين محصول هيچگونه گشتاور چرخشي در ضمن كاربري ايجاد نمي نمايد به طوري كه شخص كاربر در حين استفاده از اين محصول هيچگونه گشتاور چرخشي در ضمن كاربري ايجاد نمي نمايد به طوري كه شخص كاربر در حين استفاده از اين محصول با مانورهاي حركتي بالايي حمايت مي شود.
طراحي و عملكرد يك ماهواره كه سيستمي پيچيده با زيرسيستم ها و قسمت هاي مختلف است؛ در مدها و فازهاي مختلف عملياتي و با توجه به شرايط، متفاوت است. براي طراحي يكپارچه ماهواره، صحه گذاري طراحي و همچنين بررسي رفتار و عملكرد يك ماهواره در مدهاي مختلف عملياتي سامانه شبيه ساز(سيمولاتور) ماهواره هاي مخابراتي ژئو طراحي و ساخته شده است. اين سامانه در بستر يك مجموعه نرمافزاري بصورت منسجم و يكپارچه صورت پذيرفته است. هسته سامانه شبيهساز به صورت برنامهنويسي شئي گرا به زبان C++ به گونه اي نوشته شده است كه پس از كامپايل يك كتابخانه فعال، كلاسها و توابع را در اختيار مجموعه نرمافزار در حلقه قرار ميدهد. عضو ديگر مجموعه سيمولاتور، كنسول كنترل است كه با ايجاد يك رابط كاربري مناسب وظايف آماده سازي و مقدار دهي اوليه اجزاء شبيهساز، كنترل جريان تبادل اطلاعات در شبيهساز، نمايش اطلاعات و پارامترهاي شبيهساز، ايجاد سناريوهاي خاص جهت تست را به عهده دارد. كنسول كنترل نيز به صورت شئ گرا به زبان C# نوشته شده است تا با بكارگيري امكانات گرافيكي مناسب يك مجموعه نرم افزاري مناسب ايجاد نمايد. كاربرد اصلي اين سامانه در طراحي ماهواره هاي ژئو، طراحي زيرسيستم هاي ماهواره، صحت سنجي زيرسيستم ها، صحت سنجي طراحي و عملكرد ماهواره مخابراتي ژئو مي باشد.
سامانه نرمافزاري شبيهساز ماهواره، بستهي نرم افزاري با قابليت راه اندازي نرم افزار و سخت افزار در حلقه است كه در پژوهشكده سامانههاي ماهواره، براي اولين بار در كشور طراحي و پيادهسازي يافتهاست. اين محصول امكان صحتسنجي سامانههاي فضايي در سطوح زيرسيستم و سيستم و در طول عملكرد ماهواره از لحظه پرتاب تا پايان مدت ماموريت را در اختيار مهندسان و محققان حوزه فضا و طراحي ماهواره قرار ميدهد و در حال حاضر نيز ضمن شبيهسازي برخي مدلهاي پروژههاي ماهوارهاي جاري، با ارايه برخي نقصهاي حياتي به پيشبرد و افزايش قابليت اطمينان آنها كمك موثري نموده است. نرمافزار شبيهساز، با دربرگيري قابليتي براي بررسي عملكرد هر زيرسيستم بهصورت مستقل و همچنين با ديگر زيرسيستمها، امكان بررسي عملكرد الگوريتمهاي كنترلي در سطح زيرسيستم و سيستم و نظارت بر برآورده شدن الزامات بصورت عملي را به توسعه دهندگان و متخصصان ماهواره ارائه ميكند. همچنين با بهرهگيري از دادههاي بروز و آخرين يافتهها، قابليت شبيهسازي عوامل محيطي بر عملكرد زيرسيستمهاي ماهواره، در نرمافزار گنجانده شد. در اين نرمافزار امكان اعمال عمدي خطاها و اغتشاشات براي بررسي عملكرد زيرسيستمهاي شبيهسازي شده ماهواره در چنين شرايطي بوجود آمده است. نهايتا با توجه به امكان معرفي سناريوهاي مختلف عملياتي و ارزيابيهاي عملكردي، براي آموزش دانشجويان علاقمند به ماهواره و كاربران فني در مديريت عملكرد ماهواره كاربرد خواهد داشت.
نام طرح : طراحي و ساخت نوين سازه جوش آب بي خطر خلاصه : منظور از سازه جوش آب : كتري؛ سماور، قوري و ... مي باشد در طراحي فعلي اين سازه ها معايبي از جمله موارد زير به چشم مي خورد: - ايجاد سوختگي براي كاربر در هنگام سقوط - ايجاد خفگي براي كاربران در هنگامي كه سيال (آب) درون سازه به دليل جابجايي درب آن (ناشي از فشار بخار دروني) سر ريز شده كه باعث خاموش شدن شعله و در نتيجه نشت گاز در محيط كاربري مي شود. دو مورد عيبي كه در بالا به آنها اشاره شد داراي اهميت بسياري است، به طور مثال درخصوص مورد اول سوختگي در بعضي موارد حتي با عمل جراحي پلاستيك نيز بهبود نيافت و يا هزينه اين گونه عمل ها بسياربالا مي باشد و در خصوص مورد دوم اين كه ايجاد خفگي ناشي از پخش گاز كه به دليل سر رفتن آب درون سازه جوش اتفاق افتاده منجربه فوت مي شود. تشريح مسائلي كه در بالا آمده از آن جهت است كه بيينندگان اين طرح به معايب و اشكالات ناشي از اين معايب پي برده و متوجه هدف ما شده كه به چه دليل به دنبال اين طراحي بوديم و خوشبختانه بعد ازتلاش بسيار توانستيم طرحي با عنوان سازه جوش آب بي خطرارائه نماييم كه معايب فوق در آنها به كلي رفع كرده به طوريكه ديگر هيچ سوختگي و خفگي از جانب اين سازه براي كاربرروي نمي دهد. معايبي كه در بالا به آنها اشاره شد و راه حل ارائه شده در حيطه ايمني اين طرح مي باشد اما اين طراحي ازجنبه مصرف انرژي نيزمورد بررسي قرار گرفته شده است و موجب كاهش مصرف انرژي نيز مي شود، كه دربخش شرح و توصيف به طور كامل مورد بحث قرار خواهد گرفت. مكانيزم طراحي اين سازه كه منجربه رفع عيوب بالا شد، درادامه در قسمت شرح و توصيف و نقشه فني ارائه شده است.
موارد یافت شده: 8